• Ik begrijp dat het leuk is om te roken, te drinken en te gokken - maar Las Vegas is niet echt, en in de echte wereld zijn dit geen topgewoontes!

Afstappen van een fastfood diëet


Ik weet het: zo’n lekker broodje met een hamburger is vreselijk mals, maar de gevolgen zijn dat niet. Depressief, overgewicht en verslaafd: eens je verknocht bent aan je dagelijkse of wekelijkse portie fastfood, is het geen evidentie om af te kicken. Daarom besloot ik je alvast een duwtje in de goede richting te geven. Met deze tips kom je er wel.

Mijn tips

fastfood

Afbouwen vermijdt aftakelen

Net zoals bij het roken van sigaretten, raad ik je aan om af te bouwen. Ga niet plotsklaps van alles naar niets. At je elke dag fastfood (snickers, frieten, chips, hamburgers, … ), zou ik je aanraden om dat voortaan 1 keer per week te doen. En dan bouw je geleidelijk aan af. Anders zullen de afkickverschijnselen in grote mate optreden, waardoor je jouw plan niet volhoudt.

Begin met gezonde tussendoortjes

Een koek zit meestal verpakt per twee. Meestal is dit fastfood tussendoortje al snel goed voor zo’n 250 kilocalorieën. Bovendien zorgen dergelijke snacks gauw voor een energiedip. Wel doen: worteltjes, yoghurt, fruit en mueslirepen – of maak zelf een gezond snackje zoals deze drie bijvoorbeeld. Kan je echt niet weerstaan aan de verleiding? Koop die ongezonde snacks dan gewoon niet meer. Probleem opgelost!

Vervanging vinden: niet zo moeilijk

Ik raad je aan om vervanging te zoeken voor die ongezonde snacks en maaltijden. En nee, alcohol is geen gezond substituut! Wist je dat de meeste mensen een ongezond levenspatroon hanteren vanwege verveling? Zorg er dus voor dat je een bezig bijtje bent. Zwemmen, yoga of fietsen: het maakt niet uit. Zolang je maar geen uren voor tv hangt, want dan is de verleiding om te beginnen snacken des te groter.

Veel succes toegewenst!